Derin Dondurucuda Neler Saklanır?
Derin Dondurucunun Sağladığı Avantajlar Neler?
Gıdaları mevsimindeyken satın alıp derin dondurucuda saklayarak, önemli ölçüde para tasarrufu yapabilirsiniz, zira mevsiminde değilken yetişmesi için özel koşulların gerekli olması, gıdanın fiyatını yükseltir. Üstelik konu sadece para tasarrufu değil. Mevsiminde alıp derin dondurucuda saklayarak, orijinal tadı, yılın her dönemi ulaşılabilir kılmanız mümkün.
Derin dondurucu kullanımı mutfakta çalışmayı pratik hale getirmede de rol oynuyor. Yiyecekleri yarı pişirip ya da pişirmeye hazır hale getirip derin dondurucuda saklayabilir, böylece gerektiğinde hızlı şekilde servise hazırlayabilirsiniz.
Peki, Derin Dondurucuda Neler Saklanır ve saklama koşulları hangi gıdalarda nasıl olmalı?
Hangi Gıdalar Derin Dondurucuda Saklanır?
Birçok gıda derin dondurucuda saklanmaya uygundur. Burada, kullanım alanı geniş bazı yiyeceklerden ve uygun saklama koşullarından söz edilecektir.
Kullanım alanı geniş olduğu için derin dondurucuda saklama konusuyla sık sık gündeme gelen gıdalardan biri, domates. Kendi mevsiminde sahip olduğu orijinal tadı, yılın her dönemi ulaşılabilir kılmak için domatesi püre haline getirerek ya da doğrayıp çiğ halde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Yeşil yapraklı sebzeler, çok düşük sıcaklık seviyelerinden olumsuz etkilenecektir. Bunun önüne geçmek için yeşil yapraklı sebzeleri, üzerine zeytinyağı dökerek derin dondurucuda muhafaza edin. Patlıcan da çiğ haldeyken düşük sıcaklıktan olumsuz etkilenir. Bu nedenle patlıcanı derin dondurucuya yerleştirmeden önce közlemeniz ya da kızartmanız gerekiyor.
Gerektiğinde hızlıca pişirebilmek için taze fasulyeyi haşlayarak veya domatesle kavurarak derin dondurucuda saklamanız mümkün. Süt mısırı, tanelerini ayıklayarak ve haşlayarak derin dondurucuya koyun. Bezelye çiğ halde ya da haşlanarak derin dondurucuda saklanmaya uygundur. Bamyayı da çiğ halde veya limonlu suda bekletip domatesle kavurduktan sonra derin dondurucuya yerleştirebilirsiniz. Meyveleri ise derin dondurucuya koymadan önce çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin.
Çiğ hamuru da pişmeye hazır halde derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Hamuru derin dondurucuya yerleştirmeden önce birkaç kat streç filme sarın.
Hangi Gıdalar Derin Dondurucuda Saklanmamalı?
Derin Dondurucuda Neler Saklanır sorusu, derin dondurucuda saklanmaması gereken gıdaları da gündeme getiriyor.
Doğrudan tüketeceğiniz süt, yoğurt ve yumuşak yapılı peynirleri derin dondurucuya koymayın, zira çok düşük sıcaklık bunların yapısını değiştirecektir. Bununla birlikte, bu ürünler tarif içinde kullanılacaklarsa, derin dondurucuda saklanmalarında problem yok.
Konserve hazır yiyecekleri de derin dondurucuda muhafaza etmemelisiniz. Bunların içindeki su, düşük sıcaklıklarda genleşerek kutuyu patlatır. Benzer sorunu kabuklu çiğ yumurtada da gözlemek mümkün.