HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Gıda Saklama Önerileri

29-05-2019 16:13
Gıda Saklama Önerileri

Gıdaların Yapısal Özelliklerini Dikkate Alın

 

Farklı yapısal özellikler, farklı saklama koşullarını gerektirir. Gıdaların daha uzun süre taze kalması ve besin değerlerini koruyabilmeleri, ancak doğru şartlar altında muhafaza edilmekle mümkün. Hangi gıdalar buzdolabında bulundurulmalı, Buzdolabına Sebzeler Nasıl Yerleştirilir, buzdolabında daha uzun süreli koruma nasıl sağlanır, bilinmesinde fayda var.

 

Süt ve Süt Ürünleri Nasıl Saklanır?

 

Süt her zaman buzdolabında saklanması gereken gıdalardan. Şişelerinin formundan dolayı, süt genellikle buzdolabının kapağındaki raflarda bulundurulmakta, fakat risk içermeyen bir muhafaza için kapak yerine, buzdolabının daha soğuk bölümlerini tercih etmelisiniz. Buzdolabı kapağındaki sıcaklık derecesinin, diğer pek çok bölüme göre düşük olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Beyaz peynir için en ideal saklama ortamı, kendi salamura suyudur. Ürünün ambalajını açtığınızda bu suyu dökmeyin. Tereyağını ve kaşar peyniri ise, streç filme sararak ya da hava geçirmeyen bir kabın içine yerleştirerek buzdolabına koyun. Nem ve havayla temas, kaşar peynirin küflenmesine neden olacaktır.

 

Et Nasıl Saklanır?

 

Çiğ etin pişmiş ya da pişmeden tüketilen gıdalara temas etmemesine dikkat edin, zira çiğ et, üzerinde bakteri bulundurabilir. Hem bakterilerin başka gıdalara bulaşmasını önlemek hem de suyun buzdolabına yayılmaması için eti uygun şekilde paketlemelisiniz. Kısa sürede tüketilemeyecek fazla miktarda et için derin dondurucuda muhafazayı seçmeniz daha uygundur.

 

Yumurta Nasıl Saklanır?

 

Buzdolaplarında yumurtalara özel bölmelerin genellikle kapakta yer almasından dolayı, kullanıcılar yumurtayı kapakta saklama eğiliminde. Kısa sürede tüketilemeyecek fazla miktarda yumurta söz konusuysa, kapak yerine daha soğuk bölmeleri kullanın.

 

Sebze ve Meyveler Nasıl Saklanır?

 

Kimi kullanıcılar meyve ve sebzeleri yıkayarak buzdolabına yerleştirmeyi tercih etmekte. Yıkandıktan sonra gıda üzerinde kalan nem, bakteri üremesi için uygun ortam oluşturarak çürüme sürecini hızlandırır. Bu nedenle, meyve ve sebzeleri, buzdolabına yerleştirirken değil, tüketmeden hemen önce yıkamak daha uygun olacaktır.

 

Mavi Işık Teknolojisi

 

Buzdolabına Sebzeler Nasıl Yerleştirilirse yerleştirilsin, standart sistemlerde özellikle yeşil yapraklı sebzelerin ömrü kısadır. Doğadaki gibi fotosentez yapamamak, çabuk çürümenin başlıca nedeni. Peki, yeşilliklerin buzdolabında da fotosentez yapmaya devam etmesi imkânsız mı?

Arçelik’in Mavi Işık Teknolojisine sahip buzdolapları söz konusuysa bu bir bilim kurgu konusu değil. Cihazın içinde doğadakine benzer bir ortam oluşturan ideal dalga boyuna sahip mavi ışık, sebzenin doğadaymış gibi fotosentez yapmasını sağlamakta. Böylece gıda daha uzun süre taze kalır ve besin değerleri daha uzun süre korunur.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.