HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mikrodalga Fırın Kullanım Önerileri

25-04-2019 16:09
Mikrodalga Fırın Kullanım Önerileri

İşlevi Yemek Isıtmaktan İbaret Değil

 

Sağladığı yüksek oranda pratiklik sebebiyle mikrodalga fırın, bugün evlerin vazgeçilmezi konumunda. 1900’lü yılların başında Amerikalı mühendis ve mucit Percy Spencer tarafından geliştirilen bu cihazlar, mikrodalga ışınlar aracılığıyla iş görür. Fırın içindeki yiyecek tarafından soğurulan bu ışınlar, yiyeceği meydana getiren moleküllerin hareketliliğini arttırır. Artan hareketlilik ortaya sürtünme ısısı çıkarır. Mikrodalga fırınlarda gıdanın ısınmasını ya da pişmesini sağlayan, bu sürtünme ısısıdır.

Bu sistem, mikrodalga fırınlarda yemeklerin neden daha çabuk piştiğini/ısındığını da açıklıyor. Standart fırınlarda önce cihazın içi ısınır, ardından cihaz içindeki ısı yemeğe aktarılır. Önce ortamın ısınmasının gerekmesi ve ısının dıştan etki etmesi, pişme süresini mikrodalga fırınlardakine kıyasla daha uzun kılmakta.

Modern tasarım ve üretim anlayışları mevcut özellikleri geliştirerek ya da değiştirerek daha iyisini sunuyor. Ankastre tasarım avantajıyla ayrıcalık kazanan Ankastre Mikrodalga Fırın çeşitlerinde üstün günümüz teknolojileri de dikkat çekmekte. Tasarımı ve teknik özellikleriyle kullanım deneyimini kusursuz hale getiren mikrodalga fırınlarda yemek ısıtmaktan çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

 

Besin Değeri Korunmuş Sebze Yemekleri

 

Mikrodalgada yapacağınız tek pişirme işlemi dondurulmuş pizza gibi hazır gıdaları pişirme değil. Sebzeleri de bu cihazlarda pişirebilirsiniz, hem de besin değerlerini koruyarak… Mikrodalga fırının kendine özgü tekniği, sebzeleri, sahip oldukları vitaminleri ve mineralleri yok etmeden pişirmeye olanak tanıyor.

 

Nane Kurutmanın Hızlı Yolu

 

Eşsiz kokuları ve aromalarıyla lezzeti taçlandıran kuru nane, kuru kekik gibi baharatları evde hızlı şekilde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bunun için, uygun bir kâğıt üzerine aralıklı şekilde yaydığınız bitkileri mikrodalgada yaklaşık 30 saniye ısıtın. Bu sürenin sonunda yeterince kuru hale gelmemişlerse fırından çıkarıp kısa bir süre bekledikten sonra yeniden fırınlama yapın. Bu işleme, kuruma tamamen gerçekleşene kadar devam edin. Bitkilerin yanmaması için her bir fırınlama işleminin kısa sürmesine ve her işlem arasında 10-15 saniye kadar süre bulunmasına dikkat edin. Kuruyan bitkileri blenderdan geçirerek toz haline getirebilirsiniz.

 

Kristalleşmiş Bal ve Reçel İçin Pratik Çözüm

 

Kristalleşme sorunu için de mikrodalga fırınlardan yardım alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bal ya da reçel kavanozunu ağzı açık şekilde ısıtmak. Isıtmayı çok yüksek ısı derecesinde yapmamaya dikkat edin.

 

Bayat Ekmekleri Galeta Ununa Dönüştürün

 

Tasarruf önemli. Bayatlamış ekmekleri farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz. Mikrodalga fırında kurutup blenderdan geçireceğiniz ekmekler, köfte ve kızartmalarda kullanabileceğiniz bir çeşit galeta ununa dönüşecektir.

 

Soğan Doğrarken Gözleriniz Yaşarmasın

 

Mutfakta işe yarar çözümler sunan mikrodalga fırınları, soğan doğrarken gözlerinizin yanması sorununa karşı da kullanabilirsiniz. Soğanı uç kısımları kesilmiş halde bir süre mikrodalga içinde ısıttığınız takdirde doğrama esnasında gözlerinizin yanmayacak ve yaşarmayacaktır.

 

Mikrodalga Fırınlarda Arçelik Ayrıcalığı

 

Geleceğin teknolojilerini tasarlayan Arçelik, mikrodalga fırınlarda da kullanımı kusursuz hale getiriyor. Mutfaklara ayrıcalık katan Arçelik Ankastre Mikrodalga Fırın modellerine online mağazamızdan kolay ve hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.